În cadrul Proiectului Psiho Academy mi-am propus să stabilesc întâlniri cu adolescenții pentru a descoperi împreună ce înseamnă sănătatea mintală, care sunt primele semne de îngrijorare când sesizează că nu se simt bine emoțional, însă nu reușesc să definească ce simt, pe cine avem nevoie să contactăm și cui îi cerem ajutorul, astfel încât să se simtă din nou bine și în siguranță.
De asemeni, mi-am propus să stabilesc întâlniri cu aparținătorii/familiile pacienților pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu aceștia și cum au nevoie să înțeleagă că este sănătos să se poarte cu ei, un element extrem de important atât pentru pacienți cât și pentru aparținători.
Un alt target ar fi acela de a organiza grupuri de sprijin pentru diferite categorii de boală, atât pentru pacienți cât și pentru familiile acestora.
Dupa cum bine știm, depresia și anxietatea deja au căpătat statut de boală și o mare parte din populație se confruntă cu simptome ale acestor afecțiuni. Atacurile de panică sunt și ele întâlnite la tot pasul din descrierile oamenilor, având diferite intensități și forme de manifestare, în funcție de persoana care experimentează aceste trăiri. Oamenii încearcă să găsească metode de adaptare la noile situații în care se confruntă cu simptome specifice tulburărilor depresive, însă nu întotdeauna sunt cele mai sănătoase, așa că au nevoie să învețe să le identifice, să le înțeleagă, urmând apoi să ia deciziile optime pentru a se simți din nou bine.